Nytt affiliatenätverk, mikrobloggsök och Spotify önskas på Örebroskola

AdtractionIdag meddelar det nya affiliatenätverket Adtraction att de öppnat upp för svenska publishers. I nätverket finns bland annat programmen Folkia, Travelpartner, Byggmax och MrSvensson. Jag har varit medlem ett par månader redan och testat deras system och det har fungerat mycket bra. Smidigt och lättnavigerat och nu väntar jag bara på att även pengarna ska börja rulla.

Att mikrobloggar är stort vet vi sedan svenska Bloggy lanserades nyligen och amerikanska Twitter blivit grymt stort över hela världen. Detta nyttjar så klart svenska bloggsökföretaget Twingly som idag kompletterar sitt vanliga bloggsök med en sökmotor för just mikrobloggar, Twingly Microblog Search. Mikael Zackrisson på Veckans Affärer har bloggat bra om detta och nyttan med denna tjänst. Grymt!

Utöver dessa webbnyheter såg jag även precis att elever på John Bauergymnasiet i Örebro startat en namninsamling via min webbtjänst Namnlista.se där de önskar musiktjänsten Spotify tillgänglig på elevnätet. Ska bli spännande att följa och givetvis diskuteras det redan i mikrobloggformat hos Bloggy [borttagen trasig länk]!

This entry was posted in Webben and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.