Brandos och Affiliator myglar järnet

…eller är bara totalt värdelösa.

Ja, nu ska jag gnälla igen. Jag bor ju trots allt mitt i gnällbältet.

Det är så att jag har en riktig skitsida som sattes upp för ungefär två och ett halvt år sedan, en sån där sida man egentligen skäms över att visa upp. Sidan, för det är verkligen bara en sida på domänen, sattes upp som ett experiment tillsammans med en återförsäljare av Crocs här i Örebro. Syftet var helt enkelt att testa på konkurrensen i SERP:en för sökord och sökfraser relaterade till Crocs, eller som man säger på svenssonsvenska, foppatofflor.

Bra placeringar

Sidan är grymt ful men i brist på bättre konkurrens, hoppas jag för jag har inte kollat, rankar den bra på sökord och fraser som crocs (plats 2), crocs skor (plats 1) och köpa crocs (plats 2). Dessa sköna placeringar har drivit en hel del trafik under sommarmånaderna som är högsäsong för dessa färgglada, och skitfula, skor. Mätaren över antalet unika under månaderna juni, juli och augusti står på 4572 (1608 + 1741 + 1223) med säkert 99 procent av trafiken från sökmotorer (jag vet inte hur man får fram en siffra över det i Statcounter som jag mäter med på domänen så jag höftar lite).

Bra klickfrekvens

Utöver de unika besökarna listar jag i diagrammet nedan antelet klick på Brandos banner jag har på sidan, totalt 1650 klick denna sommar. Och på det inte en enda sale. Snacka om dålig konvertering för en så pass nischad webbplats.

I diagrammet redovisar jag även statistik för sommarmånaderna 2008 och 2007. Om jag minns rätt körde jag med Adsense förra sommaren eftersom jag var så trött på Brandos dåliga konvertering, eller så låg jag bortfiltrerad i sökresultatet. I vilket fall så förklarar det den låga klicknivån under sommaren 2008 i diagrammet.

Under 2007 tjänade jag knappt 600 kronor i provision från Brandos program via Affiliator. Hela summan är rapporterad som en (1) sale trots att det kanske bör vara några stycken med tanke på deras sju procent i ersättning till affiliates. Anledningen stavas trackingproblem och jag blev ersatt i efterhand med en klumpsumma efter flera turer med Affiliators support och personal hos Brandos.

Statistik för crocs-skor.se jun-aug (2007-2009)

Lite Adsense på det här

Vad säger ni kära läsare? Det här kan ju bara inte stämma? Borde ju inte göra någon större ekonomisk förlust på att byta ut Brandos blänkare mot lite Adsense.

Tips till Brandos

Och ett avslutande tips till Brandos tekniker. Skriver man in brandos.se i webbläsaren utan inledande www får man “Bad Request – Invalid URL” och adressen i webbläsaren ändras till “http://brandos.se/www.brandos.se/www.brandos.se/www.brandos.se/www.brandos.se/www.brandos.se/…” i all oändlighet. Jag tror tyvärr inte att ni kan implementera trackingkoder från affiliatenätverken korrekt heller om jag ska vara ärlig. Eller så fifflar ni bara. Båda förklaringarna är lika illa med tanke på hur många gånger jag påpekat detta genom åren. Tack och adjö.

Uppdatering [2009-08-25 15:15]: Nu har Joel Falck också bloggat om Brandos fiffel och han upplever exakt samma strul som jag gör. Finns del fler? Garanterat.

Uppdatering [2009-08-29 17:46]: Nu har även Patrik Space bloggat om detta och även Patrik har skickat trafik som inte konverterat.

This entry was posted in Affiliatemarknadsföring and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.