Dags att hjälpa Haiti

HaitiDen fruktansvärda jordbävningen på Haiti har väl inte undgått någon även om jag själv var någon dag sen med att få reda på vad som hänt på grund av den bubbla av jobb jag är inne i just nu.

Det var alltså den 12 januari för nu drygt två veckor sedan som miljontals människor på Haiti drabbades av jordbävningen och landet behöver all hjälp de kan få.

Jag skäms

Alla borde skänka pengar eller bidra på något sätt då något sånt här inträffar men jag har inte gjort det, inte ens skickat ett simpelt SMS med en femtiolapp trots att jag sett på tv och läst om den fruktansvärda situationen i landet. Jag mår dåligt när jag tänker på det. Det finns ingen ursäkt men ibland är man tyvärr ett själviskt rövhål.

Välgörenhetsauktioner hos Missdomain

Läste idag om Peter Forsmans fina initiativ att skänka pengar till jordbävningsoffren genom att anordna välgörenhetsauktioner där domännamn auktioneras ut och intäkterna oavkortat går till Haiti via Unicef. Jag har bidragit med några domäner och jag vet att väldigt många som läser det här också har domäner som kan auktioneras ut i detta syfte. Jag har med anledning av mitt bidrag fått uppdatera min domänlista med domäner till försäljning.

Gå till Missdomain som sköter auktionerna för ytterligare instruktioner om hur du gör för att skänka domäner till Haiti-auktionerna. Vi måste tillsammans se till att minst 100 .se-domäner kommer med eftersom .SE donerar 80 kr per domän till insamlingen, maxtaket är 8000 kr och det behövs således minst 100 domäner. Så att skicka in domäner under .se som du ändå inte tänkt betala nästa årsavgift för är faktiskt en välgärning, tro det eller ej.

Den 5 februari startar domänauktionerna och budgivningen pågår i sju dagar. Så även om du inte bidrar med egna domäner så finns möjligheten att stödja det här projektet genom att vara med i budgivningen.

Kom igen nu, skicka i alla fall ett SMS

Sitter du fortfarande och läser det här och inte bidragit med något för offren i Haiti så är det hög tid. Har du domäner så skänk en eller flera, har du inga domäner så skicka åtminstone ett SMS.

  • Skicka HAITI till kortnummer 72 900 för att skänka 50 kr via Unicef

Bild från Unicef och deras album på Flickr.

Skänker du pengar eller domäner alternativt budar på domäner så kommentera gärna den här bloggposten så att jag kan göra en uppföljning om några veckor.

This entry was posted in Domäner and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.