En fredag på stan och en massa länkar

Då var majoriteten av julklapparna inhandlade i ett julruschigt Örebro. Det gick smidigt tack vare att jag planerat inköpen i förväg, kanske lite dyrare än jag hade räknat med, men som man brukar säga så är det bara att arbeta hårdare. Det blev en julklapp till mig själv också då jag inhandlade årets kläduppsättning till nyårsafton. Vit skjorta, finbyxor modell grövre samt en slips. En helgrym kille på MQ här i Örebro hjälpte mig med allt, till och med slipsknuten är nu redo för återanvändning.

Nog om julklappar och slipsknutar. Vi kör några snabba korta också över vad som hänt på nätet den senaste tiden.

  • Igår utannonserades det att Stina Honkamaa blir ny sverigechef hos Google efter Johan Kinnander.
  • Sökmotoroptimeringsföretaget Jajjas webblaska hade för ett par veckor sedan en kort och bra krönika [borttagen trasig länk] om att det är innehållet på en hemsida som är det absolut viktigaste. Jag är beredd att hålla med till 100 procent.
  • Bloggaren och webbentreprenören Ted Valentin har blivit intervjuad av Sveriges Radio angående sitt arbetssätt att sköta sysslorna från caféer runt om i världen. Ett intressant reportage som går att lyssna på online.
  • Joacim Ståhl inreder kontor [borttagen länk], det är alltid kul med den typen av blogginlägg tycker jag. För på något sätt känns det som att man har kommit en bra bit på vägen när man flyttar ut från hemmets vrå till ett riktigt kontor. Där ska jag också vara inom två år.
  • Jimi Wikman på bloggen Mortfiles har skrivit en intressant artikel om vad som kan vara kämpigt för egenföretagare och dess omgivning. Det är till exempel ofta svårt för nära och kära att förstå att det krävs mycket arbete att driva sin egen verksamhet, många obetalda arbetstimmar bland annat.
  • Två nya bloggnätverk har rullats ut de senaste veckorna. Först ut var Pakten med sina nichade bloggar om Böcker, Film, Prylar, PSP, TV, WII och Xbox 360. Något senar, igår faktiskt, snubblade jag över ytterligare ett nystartat bloggnätverk vid namn Publo som jag inte spanat in ännu. Det rör på sig i bloggosfären minst sagt och härmed får nätverken Feber och Bloggverket konkurrens.
  • Google har lanserat Google Chart som är ett API för att skapa diagram på webben. Det kommer jag garanterat att kolla närmare på och säkert också använda till kommande projekt. Jag har sedan tidigare erfarenhet av JpGraph som används för diagrammen på Sportinginvest.com men som kostar dollars att använda kommersiellt.
  • Torget, portalernas portal som varit med sedan mitten av 90-talet har klappat igen för gott och domänen torget.se länkar nu vidare till lokaldelen.se. RIP.

Nu är det dags att arbeta lite, och på det lite julstök här hemma. På återhörande mina kära läsare!

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.