En iPhones resa

De senaste dagarna har det ju blivit uppmärksammat att iPhonen lagrar positionsdata. Jardenberg är rasande arg på Apple och jag hänvisar dit för mer info om detta och publicerar nedan min egen trackingkarta som baseras på data sedan jag skaffade min iPhone hösten 2009, mest för eget bruk som kan vara kul att titta på i framtiden.

Jag noterar att iPhonen inte verkar tracka i Oslo eller under mina lyxkryssningar på Östersjön. Kan vara så att telefonen gått på svensk mast helt enkelt? Men det verkar lite konstigt.

iPhone karta

iPhone karta Rhodos

This entry was posted in Övrigt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.
  • Hur gjorde du för att se detta? Har lyckats komma fram till att jag ska ladda ner iphonetracker.app – vilket jag gjort. Men vad kommer härnäst? :) Försökt Googla en guide men hittar ingen.

  • Minns inte exakt men det var enkelt. Typ koppla in iPhonen med USB-sladden och köra programmet. Har du Mac? Kollat http://petewarden.github.com/iPhoneTracker/ ?

  • Det känns lite si och så där med smarta telefoner som lagrar både det ena och det andra, kul att kunna titta på var man varit. Ännu roligare om bankrånare använder iphone.