En måndagsförmiddag som alla andra

Måndagsförmiddagarna är oftast sig lika.

1) Kolla mailen. Svara på prio-ettor, d v s sådant som är viktigt av någon anledning. Antingen för att någon behöver snabbt svar eller om svaret kan snabba upp en pågående process, t ex en annonsör som är i uppstartsfas och behöver något för att komma vidare. En prio etta just denna morgon var en product feed som strulade för en av våra annonsörer. Vårt fel och inte annonsörens och Jesper löste ärendet galant direkt. Övriga ärenden som inte behöver omedelbar åtgärd skickas in i OmniFocus, en GTD-programvara jag bloggat om tidigare som håller mig flytande.

2) Kolla supportärenden. Supportmail är avskiljt från min “vanliga” mail och ärenden kommer in i ett webbaserat supportsystem där alla ärenden får ärendenummer och sånt där som alla riktiga IT-företag bör ha för att det ska se bra ut. Supportmailen checkas av lite för ofta manuellt i nuläget och vi borde fixa ett pling eller en flash någonstans när nya ärenden kommer in. Just nu är det jag som hanterar all support sedan vi är två (tidigare tre) i personalstyrkan igen sedan någon månad tillbaka.

3) Veckorapport till styrelsen. Vi är fyra delägare i Adrecord där samtliga är ledamöter och Jonas (följ på Twitter via länken, bara hockey- och Apple-tweets dock) även styrelseordförande. Det är endast jag som är operativ i verksamheten så förutom våra styrelsemöten (typ 4-5 gånger om året) rapporterar jag löpande till styrelsen med veckorapporter. Varje måndag går en rapport med information från föregående vecka och så har det gjort sedan snart ett år tillbaka, varje vecka samma visa. Vissa veckor är det roligare än andra att skicka iväg dessa rapporter. Precis som att vissa veckor är roligare än andra att driva företag. Inga konstigheter. Just den här veckan var det en rätt så trevlig upplevelse, julhandeln börjar ju komma igång! Sammanfattningsvis är just dessa veckorapporter riktigt bra för produktiviteten som ni förstår, man vill knappast skicka en slapp rapport till sin styrelse.

4) Måndagsmöte. Som jag nämnde i morgonvideon har vi en stående punkt varje vecka på kontoret. Måndagsmöte. Halv elva varenda måndag. Ibland tar det en timme, ibland mer och ibland en kvart. Detta införde vi i somras och det var nog det bästa vi gjort för team worket på kontoret. Vi går igenom föregående vecka liknande den rapport styrelsen fått av mig tidigare på morgonen och planerar så gott vi kan kommande vecka. Vi är ett väldigt teknikdrivet företag och vi har ständig utveckling och förbättring av vårt system så det är kanske inte så konstigt att dessa möten har en väldigt utvecklingsfokuserad karaktär. Det är skitkul även om man måste tjäna pengar också.

5) Planering i OmniFocus. Som tidigare nämnt använder jag OmniFocus för att hålla reda på det som ska göras och när det ska göras. För att detta ska fungera måste det användas på rätt sätt och planeringen måste fungera. Måndagar kräver lite extra planering och det här brukar väl ta 30 minuter kanske.

När dessa stående punkter är bockade så har i stort ett halva måndagen passerat och den tid som finns kvar fram till lunch gäller det att svara på kanske fem-tio mail, fixa fem punkter i OmniFocus och även försöka hinna bevaka lite vad som hänt på affiliatefronten i bloggar och på Twitter.

Ni förstår att de måndagar då man inte kan vara på kontoret av någon anledning blir köriga och får påbörjas redan på söndagskvällen. Inga konstigheter.

Nu är veckan igång på riktigt!

This entry was posted in Entreprenörskap and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.