Fastighetsmiljonär investerar i svenska domännamn

Peter Forsman som är en mästare på att leverara intressanta djupdykningar i domänrelaterade ämnen har precis avslöjat att en fastighetsmiljonär från Göteborg investerat stora pengar i så kallade premiumdomäner under den svenska toppdomänen .se.

Med domäner som bland andra fotboll.se, bredband.se, lotto.se och bowling.se måste fastighetsmiljonären investerat mångmiljonbelopp. De 21 domäner som Peter listar har tidigare ägts av Bolama Technologies Limited som gjort sig kända för att på ett omdiskuterat sätt lagt vantarna på svenska premiumdomäner redan innan de släpptes fria för några år sedan. Genom att registrera, i övrigt syfte värdelösa, bifirmor hos Bolagsverket kunde Bolama lägga beslag på värdefulla domännamn i ett tidigt skede. Peter beskriver detta ytterligare i ett annat blogginlägg där han dessutom avslöjar ett annat stort domänförvärv där Bolama Technologies Limited stått som säljare och verkställande direktören på Hitta.se som köpare.

Bolamas uppfinningsrikedom med bifirmorna och domänregistreringarna för ett antal år sedan börjar ge avkastning, milt uttryckt. Nu får vi hoppas att domänerna kommer att användas till något kreativt vilket inte varit fallet då Bolama stått som innehavare…

This entry was posted in Domäner and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.