Firefox (Fx!) i ny version

Ingen har väl missat att den bästa webbläsaren i dagarna utkommit i en ny version, den tredje i ordningen. Firefox 3 erbjuder en mängd nya funktioner, men framför allt är den väldigt mycket snabbare på att rendera sidor än föregångaren. Dessutom är minneshanteringen förbättrad i den nya versionen och problematiken med ett plötsligt uppslukat RAM-minne verkar vara puts väck.

Ladda ned den nya versionen av Firefox nu om du inte redan gjort det!

Glöm heller inte att Firefox förkortas Fx och inte FF! En av webbens flitigast felskrivna förkortningar skulle jag tippa.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.
 • m96

  Jag har alltid tyckt att Maxthon varit bäst. Det finns fortfarande 1000ggr fler inställningsmöjligheter där. Problemet är bara att det börjat sega med många flikar öppna i senare versioner o hänga sig kortare stunder.

  Det är ju inget man står ut med om man bara har det minsta av människovärdighet kvar.

  Kör nu oxo Firefox pga detta. Men nåt som är bättre med Firefox jfr Maxthon har jag inte direkt hittat än. Mer än att det inte hänger sig som senare versioner av Maxthon…även om det är en tillräcklig stor enskild fördel naturligtvis.

  Men de två STORA störningsmomenten i Firefox jfr Maxthon är att jag inte verkar kunna bestämma vart fan de nya flikarna ska öppna sig?!
  De öppnar sig SIST i fliklistan varenda gång så man får scrolla o flytta muspekaren 100 mil så fort man öppnar ny flik från webbsida som inte ligger sist i fliksystemet.

  Fruktansvärt irriterande!

  Dessutom kan jag inte få den till o dra ihop flikarna så att alla får plats utan o scrolla!
  Också nåt fruktansvärt irriterande.

  Detta har gjort att jag faktiskt har kvar Maxthon o mer eller mindre intuitivt kör den när jag inte tänker mig för..

  Har jag många flikar däremot blir det Firefox. JAg skulle kunna skippa Maxthon helt om det bara gick o få ordning på flikhanteringen i Firefox…

  Går det på nåt sätt??

  För som det är nu blir det nästan obrukbart o jag vete fan vilket som är värst.. att jag måste dra musen 100 mil o scrolla o inte hitta tillbaks varenda jäkla gång jag öppnar en ny webbflik i Firefox.. eller att Maxthon hänger sig med jämna mellanrum när det öppnas ny flik..

  Jag är mkt mindre effektiv i Firefox än Maxthon som det är nu.. så länge Maxthon inte hänger sig..

  Men jag kanske bara inte hittar inställningen i Firefox som sagt?

 • m96, du har vunnit pris för den längsta kommentaren genom tiderna här i min blogg ;)

  Skämt å sido. Jag kan inte uttala mig något om Maxthon utan mitt uttalande om att Firefox är den bästa webbläsaren grundar sig på de som jag testat hittills; IE, Opera, Fx, Safari för länge sedan och kanske någon annan.

  Har tyvärr ingen bra lösning angående ditt flikproblem men ett tips är att lägga ut funderingen på http://www.answer.se så kanske det finns någon kunnig som kan hjälpa till att hitta en lösning.

 • Peter

  m96: Som med så mycket annat i Firefox så går flikproblemet att lösa med addons. Finns några olika som ändrar hur flikarna fungerar, kika t.ex. på Tab Mix Plus eller Tab Control.

  För övrigt anser jag att Maxthon är samma skräp som Internet Explorer. Visst, den må ha fler funktioner och kanske kan matcha Firefox någorlunda på det området, men det största problemet med Internet Explorer är inte funktionaliteten i sig, utan att den inte kan läsa HTML/CSS enligt standard. Och eftersom Maxthon använder IE-motorn så är den ju lika j-vla illa på det området.

  Som webbutvecklare önskar man ju förstås att IE-baserade browsers inte användes överhuvudtaget, så att man inte behövde göra massor av onödiga workarounds för att få sidor att fungera i en efterbliven browser…