Fjortisar sänkte servern och Binero sänkte min verksamhet

För en och en halv vecka sedan stack jag som bekant iväg på semester till Tunisien och läget med Namnlista.se kändes stabilt. En hyffsat populär namninsamling var i rullning för att protestera mot nedläggningen av Akka förskola i Ängelholm. Diskussionen bland kommentarerna fungerade stabilt, var seriös och allt var frid och fröjd.

Under min 100-procentigt datorfria semestervecka hände det däremot mycket och en anstormning av besökare fick webbhotellet Binero att dra i den feta nödbromsen. Det första jag möttes av när jag startade upp datorn och kollade läget i onsdags kväll var att alla(!) mina webbplatser hostade på Binero var nedstängda, även mailen var ur funktion.

Anledningen till att Binero slog igen kontot var en anstormning av besökare i måndags kväll då drygt 9 000 glada fjortisar besökte webbplatsen under några timmar för att protestera mot Bilddagbokens nya design och skriva kommentarer med många fula ord. Några kom också för att protestera mot utvisningen av Adel. I samband med detta stängdes alltså kontot av Binero som också meddelade detta i ett mail till mig. Fel. De meddelade att de stängde namnlista.se. Problemet var alltså att de slog igen hela mitt konto vilket drabbade flertalet webbplatser och e-postkonton. Ja de sänkte min verksamhet och strypte mina passiva inkomster för de webbplatser som hostas av Binero. I mailet lät de också meddela att domänen skulle aktiveras igen under tisdagen, något som aldrig gjordes. Jag var alltså på semester helt ovetandes om detta tills jag kom hem på onsdagen. Alla mina tjänster hos Binero hade alltså varit nedstänga under drygt 48 timmar då jag upptäckte det.

Efter hemkomsten på onsdagskvällen ringde jag omgående Bineros jourtelefon och vi pratade kort angeånde vad som hänt och de aktiverade åter igen mitt konto. Glädjen blev dock kortvarig eftersom någon automatisk spärr åter igen stängde mitt konto efter någon timme. Irriterad skickade jag iväg ett mail och gick till sängs. Som tur är fixade Binero problemet under natten eller tidig morgon för när jag var igång med arbetet igen på skärtorsdagen var allt i rullning.

Binero skyller på brist i internkommunikationen. Det stämmer säkert, men hur svårt kan det vara?

Jag kommer här i dagarna att flytta Namnlista.se till annan server. Kul är i alla fall att tjänsten tagit ordentlig fart med mycket naturliga inlänkar, helt enligt min plan då jag körde igång den.

This entry was posted in Hosting, Webbprojekt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.