Fjortisar sänkte servern och Binero sänkte min verksamhet

För en och en halv vecka sedan stack jag som bekant iväg på semester till Tunisien och läget med Namnlista.se kändes stabilt. En hyffsat populär namninsamling var i rullning för att protestera mot nedläggningen av Akka förskola i Ängelholm. Diskussionen bland kommentarerna fungerade stabilt, var seriös och allt var frid och fröjd.

Under min 100-procentigt datorfria semestervecka hände det däremot mycket och en anstormning av besökare fick webbhotellet Binero att dra i den feta nödbromsen. Det första jag möttes av när jag startade upp datorn och kollade läget i onsdags kväll var att alla(!) mina webbplatser hostade på Binero var nedstängda, även mailen var ur funktion.

Anledningen till att Binero slog igen kontot var en anstormning av besökare i måndags kväll då drygt 9 000 glada fjortisar besökte webbplatsen under några timmar för att protestera mot Bilddagbokens nya design och skriva kommentarer med många fula ord. Några kom också för att protestera mot utvisningen av Adel. I samband med detta stängdes alltså kontot av Binero som också meddelade detta i ett mail till mig. Fel. De meddelade att de stängde namnlista.se. Problemet var alltså att de slog igen hela mitt konto vilket drabbade flertalet webbplatser och e-postkonton. Ja de sänkte min verksamhet och strypte mina passiva inkomster för de webbplatser som hostas av Binero. I mailet lät de också meddela att domänen skulle aktiveras igen under tisdagen, något som aldrig gjordes. Jag var alltså på semester helt ovetandes om detta tills jag kom hem på onsdagen. Alla mina tjänster hos Binero hade alltså varit nedstänga under drygt 48 timmar då jag upptäckte det.

Efter hemkomsten på onsdagskvällen ringde jag omgående Bineros jourtelefon och vi pratade kort angeånde vad som hänt och de aktiverade åter igen mitt konto. Glädjen blev dock kortvarig eftersom någon automatisk spärr åter igen stängde mitt konto efter någon timme. Irriterad skickade jag iväg ett mail och gick till sängs. Som tur är fixade Binero problemet under natten eller tidig morgon för när jag var igång med arbetet igen på skärtorsdagen var allt i rullning.

Binero skyller på brist i internkommunikationen. Det stämmer säkert, men hur svårt kan det vara?

Jag kommer här i dagarna att flytta Namnlista.se till annan server. Kul är i alla fall att tjänsten tagit ordentlig fart med mycket naturliga inlänkar, helt enligt min plan då jag körde igång den.

This entry was posted in Hosting, Webbprojekt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Pingback: Namnlista.se - utvecklingsblogg » Blog Archive » Driftstörning()

 • Intressant och smart projekt…

  …intressant blogg det här.

  [klickar på feedknappen]

 • Kul att du hittat hit Christoffer!

 • Emil

  Får man fråga till vilket webhotell och vilken lösning du bytte till?

 • Hej Emil! Jag har inte hunnit byta än och den stora tillströmningen av besökare har lagt sig men det smäller väl till igen snart. Jag kan återkomma här sedan med mer info om kommande bytet.

 • Gammal tråd men du vet säkert hur jag hittade den. Hur som helst, vilken ekonomisk kompensation fick du (om någon) av Binero för att de stängde av alla dina domäner, fast det bara var en sajt som åt bandbredden?

 • @Björn, ingen. Ställde aldrig några sådana krav heller.

  Det handlade om ett par dagar. Har haft en så bra relation med Binero och det har fungerat prima i övrigt samt att de har fångat många fina snapbacks åt mig så jag valde att helt enkelt acceptera deras ursäkt och förklaring om att det var ett misstag.

  Jag hoppas att de lärde sig av misstaget och nu satt upp rutiner för detta. Annars blir det livat om det händer igen, hehe.

 • Fredrik-kjellberg

  Har också STORA problem med binero.
  Har ett 30-tal domäner där och mejlen fungerar riktigt kass.
  Ofta försenade med från ett par timmar till dagar.

  Har kontaktat dom ett 50-tal gånger under 2 år, och dom klarar inte lösa det.

  Men går det att byta webbhotell smärtfritt?

  Så en varning för Binero, för dig som är beroende av att det ska fungera problemfritt.

 • Jonny Elofsson

  Webbhotell brukar inte vara några problem att skifta om man inte använder några speciella funktioner som befintligt webbhotell gett stöd för, t ex slagit på eller justerat specialla inställningar i PHP eller liknande. Dock är ju ett webbhotellbyte ofta något som tar en del tid och på grund av detta drar man sig för att byta.