Google bjuder på sökvolym i siffror

Får jag äran att presentera årets SEO-nyhet mina damer och herrar. Idag är det en stor dag för alla oss som håller på med marknadsföring på Internet och sökmotoroptimering. Googles verktyg Google Keyword Tool har lagt till siffror i sökresultaten och inte bara de gröna och hemlighetsfulla staplarna som visats tidigare.

Det här är något som funnits tidigare hos Yahoos Overture men den tjänsten har varit opålitlig och inte alltid visat vettiga värden.

Om detta skriver också Simon Sundén och Johan Wolf idag, samt så klart Inside Adwords.

Så vad väntar ni på? Passa på att bunkra upp med sökvolymer nu innan Google får för sig att det här inte ska vara tillgängligt för all framtid. Jag börjar fylla mitt Excel-ark på stört och räknar med att sitta med det under många timmar framöver, lunchen får vänta – hela dagen.

Nedan en skärmdump över sökvolymen för sökordet smslån inställd på Sverige och svenska. Noterar att också att folk hellre särskriver smslån till “sms lån” vilket förvånade mig. Hur mycket det skiljer får ni ta reda på själva.

Sökvolym för smslån

Edit: Ytterligare vänner som bloggat om nyheten nu är Marcus Westberg och Jonas, fler lär det bli under dagen. Pinga hit bara så lägger jag upp er.

This entry was posted in Sökmotorannonsering, Sökmotoroptimering and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.