Hänt i veckan

Nyss hemkommen från en underbar vecka i Alanya sätter jag mig in via främst mina prenumerationer i Google Reader vad som hänt på webben. De flesta som läser här har säkert redan koll men jag vill ändå uppmärksamma några av de viktigaste händelserna.

Ted Valentins kartsajter svartlistade av Google

Nästan alla Ted Valentins kartsajter uteslöts helt från Googles sökindex men efter ett uppmärksammande i Dagens Industri avbröt svenska chefen för Google sin semester för att vara med att rätta till problemet och nu är Teds kartor tillbaka. För att förstå att Google är en viktig trafikkälla för Ted rekommenderas en titt här hos SIS-index för Cafekartan.se. Många andra bloggare har skrivit intressant om detta, bland annat Markus Jalmerot.

Jajja gör en UPS

Alla minns vi väl när UPS bussade juristerna på Dan men den här gången är det istället Jajja som via advokatbyrån Sandart & Partners som skickar ett skadeståndskrav till Nikke Lindqvist. Detta för att Jajja menar att Nikke publicerat texter om Jajjas sökmotoroptimeringsmetoder på uppmaning av en samarbetspartner.

Med all säkerhet så kommer detta att i stil med UPS-soppan tidigare bara att bli värre för inblandade parter. Både Jajja och advokatfirman som springer dess ärenden kommer att få sökresultaten ännu svartare. Visst borde man från Jajjas håll kunna ha löst det hela på ett bättre sätt så klart. Framför allt borde ett företag som Jajja, som dagarna i ända arbetar med sökmotorer och Internetmarknadsföring, ha koll på det och inte skjuta mot Sveriges största profil inom sökmotoroptimering på det här viset. Hade jag fram tills nu haft ägarintressen i Jajja skulle jag inte ha det längre är ett som är säkert.

Det har bloggats flitigt om detta under de senaste dagarna och man kommer långt med en Google-sökning om man vill läsa mer om detta.

Ny sökmotor från Microsoft

Bing heter den och mycket mer vet jag inte just nu då jag inte testat den mer än för ett par sökningar. Varför jag ska börja använda Bing istället för Google får gärna någon tala om för mig.

This entry was posted in Webben and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.