Ikväll klappar jag mig själv på bröstet

Varför det kanske ni undrar? Jo för att jag är mäkta stolt över den första Ajax-funktionen jag någonsin tagit fram och den till presentationen av de på skrivna namnen för namninsamlingarna på Namnlista.se. Se själva. Vid klick på länkpilarna för att visa ytterligare namn så uppdateras enbart namnlistan. Nothing more, nothing less. Räkna med fler Ajax-trix i mina kommande projekt framöver. Missa heller inte utvecklingsbloggen för Namnlista.se om du vill följa med bakom kulisserna i utvecklingsarbetet.

This entry was posted in Programmering, Webbutveckling and tagged , , , . Bookmark the permalink.
 • Jon

  Snyggt! Nackdelen när man börjar implementera coola ajaxlösningar överallt på siten är att väldigt lite blirsökbart för google. Fast i det här fallet är det ganska schysst att inte låta namnen bli indexerade.

 • Jon

  Funkar inte i IE6 btw…

 • Så sant, funderade själv i de banorna igår och man får nog tänka till lite extra hur man använder det. Men som du säger så passar det utmärkt till detta.

 • Hehe här kommenterar vi samtidigt. Ska kolla kompabiliteten efter morgonens löppass. Tack för tipset!

 • Jon

  På senaste projektet har vi kört jQuery som js framework och det funkar grymt. Kan vara värt att kolla in så slipper du skriva så mycket kod som ska validera i alla browsers..

 • Sådär, tillbaka från löprundan. Har du något tips på hur jag kan köra IE6 parallellt med IE7-installationen? Eller något annat smart sätt för att testa kompabiliteten i IE6. Nu kör jag Vista och då fungerar ju tyvärr inte det smidiga installationsprogrammet som installerar en mängd IE-versioner parallellt med IE7, http://tredosoft.com/Multiple_IE

 • Jon

  Jag kör multiple ie men då har jag också xp så jag har ingen lösning. Du har inte en extra burk som du kan köra på? Browsershots.org finns ju alltid men du får inte reda på om javascripten fungerar.

 • Så sant, jag kan tesköra på Lindas dator. Tack för tipset! :)

 • Finns väl knappt nån som utvecklar för IE numer då det innebär så mycket extra jobb :( Jag kör mina tester från Firefox och Chrome. Har gett upp det där med IE.