Klarna passerar 30 millar

Idag passerade Klarna 30 miljoner transaktioner. Jag gillar Klarna och det är oerhört inspirerande att följa resan som Sebastian, Niklas och Victor åkte iväg på 2005. Samma år som jag registrerade mitt första företag.

På den tiden jobbade jag heltid som webbutvecklare och träffade Sebastian och Niklas då de var på besök hos min chef Lena i Skinnskatteberg som var en av deras första kunder med Taltips.se och Talskrivarna. Jag knackade i PHP-kod ihop fakturabetalningen mot deras API och nu har alltså 30 miljoner transaktioner passerat i systemet. Det är bara att lyfta på hatten.

I somras fick jag höra Sebastian berätta om resan på E-handelsdagarna i Sundsvall och det var en rolig, spännande och inspirerande berättelse om Sebastians och Klarnas resa.

Vill du också bli inspirerad? Lyssna på den här grymma e-dokumentären om Klarnas resa där grundarna och andra personer med kopplingar till Klarna intervjuas av Sarah Wittbom på Nordic eCommerce Knowledge.

Sug på 30 miljoner transaktioner. Se videon där gränsen passeras. Tänk på vad som händer bakom kulisserna i system och administration. Det gäller att rutinerna sitter för att det inte ska bli kaos. Vi har en bit kvar dit med Adrecord men på sikt är vi där. En stabil grund är lagd. Nu i julhandeln går det så klart extra fort, precis som hos Klarna.

This entry was posted in Entreprenörskap and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
  • Jakob

    Inte så konstigt att det gått bra för dem. De löste ett problem som många ehandlare hade och ingen konkurrent tog upp kampen på ett bra tag. Jag var också en av de första kunderna och bör väl leta upp mitt gamla kontrakt, lär ju snart vara värt en del :)

  • Jag har använt mig av Klarna ett antal gånger och mina reaktioner och reflektioner är oerhört positiva. Grymt bra tjänst som verkligen förtjänar all cred dom har fått.