Lite nyheter från webbosfären

Gör som vanligt och sammanställer lite nyheter från den senaste tiden, bland annat nya tjänster från entreprenörer i min bekantskapskrets och annat intressant.

  • Joacim och Andreas har lanserat Answer.se som är en social frågesida där man kan fråga och svara på allt mellan himmel och jord. Med ett poängsystem och utlovade månadsvinster kan det här säkert bli ett roligt tidsfördriv för många samtidigt som alla kan finna svar på frågor och funderingar. Vi får hoppas att kvalitén på frågorna hålls på topp och att Google gillar strukturen så att frågvisa hänvisas rätt in på siten via sökmotorerna.
  • Markus Jalmerot har lanserat Lokaler.nu som är en tjänst för att hitta lediga lokaler och samtidigt en enorm informationskälla för den som letar efter till exempel kontorslokal, industrilokal eller lagerlokal.
  • Kristoffer Lidman har varit flitig och släppt både en hårt nischad jobbsite för IT och webb och ett webbgalleri för att visa upp egna skapelser och finna inspiration inom webbdesign och tryckt media.
  • Loopia skriver i sin blogg om att alla som har ett webbhotellskonto kan använda sig av SSL-kryptering för att förhindra avlyssning av den kommunikation som sker mellan besökarens webbläsare och webbservern. Ett vanligt sätt för att skydda data men samtidigt smått komiskt i dessa FRA-tider att Loopia informerar och guidar sina kunder till de krypteringsmöjligheter som finns. Tummen upp!
  • Apropå FRA så har det varit hyfsad fin fart på namninsamlingen som startades på Namnlista.se för snart två veckor sedan. 2430 namn och drygt 400 kommentarer i skrivande stund. Nu måste jag bara fundera ut något smart sätt för att själv tjäna något på dessa större namninsamlingar.
  • Ted Valentin kör på med sitt nätverk av kartsiter och lanserade i dagarna Badkartan.se för att finna badplatser. Jag passade själv på att skriva lite kort om Skärsjön utanför Skinnskatteberg.

Jag har egentligen lite till att skriva om men det får bli vid nästa tillfälle. Nu väntar programmering natten lång.

This entry was posted in Webben and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.