God mat, webbsnack och relax

I helgen var det åter igen dags att träffas här i Örebro för god mat och en massa webbsnack. Förutom det sedvanliga Örebrogänget var Andreas Bard på besök över helgen, fast vid det här laget kan man i och för sig säga att Bard tillhör det sedvanliga Örebrogänget.

Lördag

Vi började kvällen med en fördrink hemma hos mig, som Nicklas (han som håller på med bingo på nätet) hade med sig och bjöd på, innan vi promenerade till en italiensk restaurang nere på stan.

Mycket snack om webben och olika webbprojekt blev det så klart samtidigt som vi avnjöt riktigt god mat på Amano. En av de bästa restaurangerna i stan, om inte den bästa, med mycket trevlig personal. Efter några timmar vid middagsbordet vandrade vi vidare och hamnade på Stallyktan.

Varje gång vi träffas brukar vi besluta om någon tävling eller liknande tills nästa gång vi ses, vi har som jag bloggat om tidigare bland annat tävlat om att sökmotoroptimera för sökordet smink. Den här gången blev det ett lite annorlunda koncept där vi ska hjälpa varandra med att bygga stödwebbar och innehållssajter. Var och en fick välja ett eller flera ämnen som de andra sedan ska bygga innehållssajter om. Vi var fem stycken vilket innebär att var och en ska producera fyra sajter inom olika ämnen för att på dessa ge en tillbakalänk till den som valt ämnet.

På lappen ser vi att Andreas vill att vi andra ska skapa mobilrelaterade webbplatser, han kommer alltså att få fyra kvalitativa och relevanta inlänkar till sin egen mobilsatsning på webben. Jon kommer att få fyra länkar relaterade till julklappstips, Tomaz får länkar om mattor och Nicklas väljer att länkjobba vidare med sin bingosatsning.

Jag komplicerar det hela lite och väljer fyra nischer för mina länkar vilket innebär att övriga behöver komma överens om nischerna. Webbplatser inom ämnena mountainbike, skidåkning, dart och sport är det jag kommer att få inlänkar från.

Uppdatering: Jag missuppfattade vad vi kom överens om, det är alltså för övriga valfritt att välja bland mina önskade ämnen, det kan alltså bli flera webbar inom samma nisch/sport.

Söndag

Efter en toppenkväll i lördags som blir svår att matcha gjorde i alla fall Andreas och jag så gott vi kunde genom att spela flipper på Videobiljarden och relaxa järnet på Gustavsvik. Bubbelbad, vattenrutschkanor, massage och bara fullständigt slapp blev söndagens huvudaktivitet. Jag fick också möjlighet att visa Andreas om hur man åker buss här i stan genom att boka bussbiljetten med sin mobiltelefon, det tyckte han var häftigt (SEO-skämt).

Dagens avslutades med Andreas bjöd mig på 300 gram ryggbiff på en argentinsk restaurang innan han åkte hem till familjen i Nynäshamn.

Tack alla för en toppenhelg!

This entry was posted in Möten and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.