Morsans höstbilder är hett i söken

I drygt ett år nu har mamma fotograferat och lagt upp bilder på bergslagsbilder.se. WordPress och Nextgen Gallery sköter presentationen utmärkt och med domänen på mitt konto hos Statcounter ser jag hur det dagligen flödar in trafik från sökmotorerna. I nuläget är det sökordet “höstbilder” som står för i princip all trafik tack vare en topplacering hos Google. Om ett par månader lär väl det avta då det börjar sökas efter vinterbilder istället. Förhoppningsvis kanske mamma kan nå en topplacering även där.

Bergslagsbilder.se webbstatistik

Det som skulle behövas nu är någon form av intäktsmodell för att skramla ihop till en ordentlig systemkamera åt mästerfotografen. Har ni några förslag kära läsare? Nu är det nån sketen och sleten Olympus från typ 2003 som får hänga med ut i naturen. Men håll med om att bilderna inte blir så illa pinkade trots det?

Höstbild kantareller

Höstbild bro

I alla fall, nu inleds projekt systemkamera och till detta kommer jag att återkomma så klart. Om det nu så ska skramlas in affiliateslantar från bergslagsbilder.se eller om kanske Olympus (eller möjligen en konkurrent) vill glänsa med att de har koll och bevakar bloggar och sociala medier, läser den här bloggposten och sponsrar mamma med en kamera mot lite PR och sköna inlänkar. Kan nästan utlova en annonsblänkare på premiumposition under ett par år på bergslagsbilder.se till och med.

Okej, tiggeri i bloggen kanske. Men fungerade det redan för mig 2002 att komma åt en kamera av Kodak värd runt 10 000 så lär det väl fungera 2009 när kamerorna blivit betydligt billigare? Vi får se…

This entry was posted in Projekt systemkamera and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.