Möte med bloggare och företagare

Igår kom Christian Rudolf från Disruptive och Mjukvara.se (antivirus bland annat) på besök till Örebro för att träffa sin samarbetspartner för teknik och drift OpenIT samt för att möta en del av de läsare, bloggare och branschkollegor som finns i Örebro.

Det var en trevlig långlunch med strömming på Slottskällaren i Örebro. Jag tror vi satt i runt 2,5 timmar och pratade bland annat om webb, sociala medier, bloggosfären, skolungdomar och minimalt med SEO och affiliate (nästa gång kommer ni inte undan, haha). Björn har bloggat mer ingående [borttagen trasig länk] om diskussionerna.

Riktigt roligt att höra från Peter Ellwe var att mitt projekt Crazy November diskuterats på John Bauergymnasiet för att inspirera elever och visa på möjligheterna som finns på nätet för att starta ett projekt ganska enkelt med minimala uppstartskostnader. Läser någon elev det här och vill träffas och diskutera webben så kommentera eller maila (jonny at elmeta dot se) gärna så styr vi upp en fika eller lunch. Tänk på att det är nu under skoltiden ni har alla möjligheter, både tidsmässigt och ekonomiskt, att sparka igång en affärsidé på nätet. Sluta spela World of Warcraft och ta chansen! Ni kommer att tacka er själva om fem år, utan tvekan. Läs Björns inlägg [borttagen trasig länk] så förstår ni varför!

Tack alla för en trevlig lunch! Och tack också Björn för en intressant fika efteråt, du fick mina punkter från mötet tidigt i morse! Eller sent i natt kanske? =)

Nu har även Christian och Peter bloggat om mötet.

This entry was posted in Möten and tagged , , , . Bookmark the permalink.
 • Surt att jag inte hann följa med på er mysiga lunch ;)

 • Nästa gång Kent! ;) Vi kan ju köra en lunch nån dag också.

 • Björn

  Jonny, jag har uppgifterna och återkommer senast nästa vecka med våra tankar kring det du sände.

 • Strålande Björn!

 • “Tänk på att det är nu under skoltiden ni har alla möjligheter, både tidsmässigt och ekonomiskt, att sparka igång en affärsidé på nätet.”

  Kan du utveckla det där? Själv tykte jag att när man gick i skolan hade man varken tid eller pengar

 • Jag gissar att Jonny menar att under skoltiden bor man troligen hemma hos sina föräldrar och har inte alla ekonomiska åtaganden som en vuxen har. sen en hobbyverksamhet på Internet kostar inte särskilt mycket att starta upp…

 • Exakt som Bard säger så är det så jag menar med det ekonomiska. Mat och husrum har man som oftast serverat av sina föräldrar samt att det är billigt att köra igång något på nätet. Ofta räcker det med domän, webbhotell, kunskap (lätt att fixa via nätet) och tid. Alltså kan man komma undan med ett par hundralappar/år.

  Sedan vad gäller tiden så är det ju alltid väldigt individuellt. Har man lätt för sig i skolan eller läser ett inte allt för studiekrävande program har man mer tid så klart. Men jag är övertygad om att alla kan lägga några timmar varje vecka på att göra någon business på nätet utan att skola och det sociala livet ska drabbas över huvud taget.

 • ok när jag tänkte “skola” tänkte jag på högskolan inte på “grundskola” där tycker jag att man kanske ska lägga lite tid på att testa olika saker för att se om man kommer på vad man vill göra när man blir stor=)

 • Och jag tänkte mestadels grundskola och gymnasium eftersom jag är en lågutbildad byfåne. =) Absolut ska man testa sig fram, det är bra och viktigt att veta vad man vill.

  Även fast jag inte har någon erfarenhet av högskola är jag säker på att det finns tid även där att jobba med projekt vid sidan om. Det finns det massvis med exempel på.

 • Pingback: Disruptive i Örebro | Disruptive - En blogg om entreprenörskap, riskkapital och webb 2.0()