Mycket har hänt

Jag har legat på latsidan med bloggandet den senaste tiden av en mängd olika anledningar. Bland annat så har jag för tillfället fullt upp med att lära mig programmera i Java och bygger samtidigt en applikation som ska trada enligt givna instruktioner på Betfairs oddsbörs via deras API. Ett mycket spännande och inspirerande projekt som sätter mina programmeringskunskaper på prov, extra utmanande blir det så klart av att jag aldrig programmerat i Java tidigare. Men det är ett snabbt sätt att utvecklas som programmerare så här istället för att programmera de sedvanliga nybörjarapplikationerna som telefonböcker och allt vad det är. Jag har satt upp en separat blogg om Java där detta projekt och mitt Java-programmerande kan följas mer i detalj för den som är intresserad.

Mycket har också hänt den senaste tiden runt om på webben och hos de personer jag har kontakt med i webbranschen eller vars bloggar jag följer. Listar lite nyheter och intressanta länkar nedan från de senaste månaderna.

 • Ted Valentin har lanserat Sushikartan och Wifikartan.
 • Andreas Bard fortsätter att skriva intressanta artiklar om entreprenörskap och företagande. Surfa runt på hans blogg så finns det många intressanta blogginlägg från de senaste månaderna inom ämnet.
 • Christian Rudolf har lanserat Mjukvara.se med information om antivirus, brandväggar, antispyware och annat viktigt inom ämnet datorsäkerhet.
 • Dagens Nyheter har publicerat en trevlig intervju med Niklas Zennström.
 • Bloggnätverket Pakten har gått från betastadiet och är nu ett bloggnätverk på stark frammarsch med bloggar om bland annat spel [borttagen trasig länk] och film [borttagen trasig länk].
 • Webbhotellet Surftown har slopat sin hårt kritiserade “fria trafikgräns” och äntligen insett att det inte finns något som heter “fri trafik”. Det var verkligen på tiden och hos Tommy k Johansson finns mer information och en intervju med Jonathan Gabor från företaget. Surftown som nu kan bli intressant för mina framtida hostingbehov.
 • Webbläsaren Firefox finns nu i sin tredje version och snabbheten märks tydligt. Inte ännu i skarp tappning men väl en “release candidate” som finns för nedladdning här.
 • Sveriges e-handelskung Dan Nilsson har intervjuats av Internet World om just e-handel. Sysslar du med e-handel så lyssna på Dan, många kloka ord som vanligt.
 • Hjälp till att rösta på underbara podcasten Whats Next i Svenska podradiopriset 2008. Har du ännu inte lyssnat på Tomas Wennström, Kristin Heinonen och deras gäster i Whats Next så är det hög tid.
 • Joakim Jardenberg på Mindpark har skrivit en läsvärd bloggpost om hur man får livspusslet att gå ihop. Att få arbete och övrig tid att gå hand i hand.
 • Spelbolaget Betsson öppnade den 30 maj en spelbutik på Götgatan 37 i Stockholm och utmanar det svenska spelmonopolet. Mer om det finns att läsa på Allt om Spel i två artiklar. Simon Sundén har saker att säga angående detta men med ett par andra ögon som ser brister i Internetmarknadsföringen vad gäller sökmotoroptimering och domänregistreringar.

Nu har det hänt betydligt mer och jag har säkert glömt massor som borde vara med ovan. Önskar du att du hade varit med på listan så hör av dig. Nu ska jag fortsätta med programmeringen från ett soligt Örebro.

This entry was posted in Programmering, Webben and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.