Pagerank, betting, moms och lite annat

Vevar ihop ett samlingsinlägg med lite smått och gott för att summera lite.

Christian Rudolf om PageRank

Christian kör vidare med sina fredagsvideos och i fredags gav han sin syn på Googles numera överhypade måttsticka, även kallad PageRank. Kan inte annat än hålla med. En mycket bra video som vanligt. Magnus Bråth spinner vidare med ett riktigt bra inlägg på temat där titeln säger allt, “Varning för PageRank”.

Anders om moms

Anders har en farsa som arbetar på Skatteverket så Anders är rätt person att informera om de nya momsreglerna som gäller efter årsskiftet. Superviktigt för alla som gör affärer utanför Sveriges gränser och det gör väl de flesta som läser den här bloggen. Ni med intäkter från till exempel Adwords, Adsense, länkhandel eller ersättningar från affiliatenätverk bör ta del av detta.

Yahoo- och Bing-dealen snart i hamn

Det har varit på tal och i planeringen länge men nu är dealen mellan Microsoft och Yahoo snart i hamn. Syftet är att Microsoft ska ta hand om söken genom att Yahoo byter ut sin sökmotor mot Bing och att Yahoo ska sköta annonseringen i företagens söktjänster. Dealen förväntas bli klar i början av 2010.

Min bettingsatsning

Det var länge sedan nu jag skrev om min bettingsatsning och det bettingsamarbete jag och Anders planerade för i våras. Anledningen till min dåliga rapportering är helt enkelt den att det inte funnits så mycket att rapportera. Mycket annat har haft högre prioritet men satsningarna är fortfarande vid liv och kommer att återupptas på sikt.

SEO-experimentet att ranka i sökmotorerna på sökordet “betting” med bettingbloggar.se börjar i alla fall ge resultat nu med en sjundeplacering hos Bing och en sjuttondeplacering hos Google (elva som bäst tidigare under hösten).

Imponerad av Get a Newsletter

Nu kommer vissa av er att kalla mig spamkungen men det bjuder jag på. Testar just nu en intäktsmodell för Namnlista.se där jag samlar in e-postadresser för att skicka ut erbjudanden. I samband med besökare skriver under namninsamlingar finns också möjligheten att fylla i sin e-postadress sedan ett par månader tillbaka. Helt frivilligt givetvis och dessutom enkelt att avsluta prenumerationen om man skulle vilja.

Idag testade jag att skicka det första erbjudandet till maildatabasen och till min hjälp använder jag tjänsten Get a Newsletter (ja jag vet, det är en affiliatelänk). Och jag håller det kort. Jag är imponerad! Testa Get a Newsletter om du vill skicka nyhetsbrev enkelt och prisvärt med bra uppföljning (se bild nedan).

Get a Newsletter rapport

Nu ska jag äta en sen middag innan nattpasset inleds med kundjobb. Toast med ost, skinka, senap och grillkrydda väntar…

This entry was posted in Webben and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Kul att du är imponerad av Get a Newsletter! Vi får hoppas att öppningsfrekvensen ökar något bara ;)

 • Upp till minst 20% ska jag är tanken. =) 5,7% nu…

 • Det känns som att målgruppen kan bli aningen bred med “erbjudanden” som ämne. Däremot så ser jag fram emot att höra mer hur det går då jag själv har registrerat mig på Get A Newsletter och överväger att börja använda mig av nyhetsbrev på en av mina sajter. Problemet är att jag fortfarande inte vet riktigt vad inkomstkällan ska bestå av.

 • Nu var egentligen det här utskicket ett första test bara. På sikt kommer jag dela in efter kön så gott det går och sedan kan jag även få ut rätt bra målgrupp i och med att jag kan koppla varje e-postadress till den namninsamling som skrevs under. Någon som skrivit under en namninsamling om fotboll är troligen sportintresserad, någon som skrivit på en lista om Dreamhack gillar troligen datorer osv.

  Så på sikt kommer jag ha alla adresser kategoriserade hyffsat bra i alla fall men jag orkar inte hacka för mycket nu när det bara handlar om drygt 1 400 e-postadresser. Egentligen borde man dock göra det för att inte “nöta sönder” adresserna. Prioriterat till nästa utskick är i alla fall att separera kvinna/man i den utsträckning det är möjligt, ska bara ragga upp en lämplig praktikant för det. =)

  Jag kommer med all sannolikhet att återkomma till detta här på bloggen.

  Tack för din kommentar Stefan.

 • Vadå börja kalla dig spamkungen? Den titeln har väl du haft sedan du föddes?

 • Haha exakt det är väl så. Försöker komma på någon titel du föddes med men kan inte komma på något annat än färskpressadapelsinjuicepundarn.

 • Pingback: Periodisk sammanställning för Adsense | Björn Sennbrink()

 • Pingback: Periodisk sammanställning för Adsense()