Dags att välja projekt, fokusera och tjäna pengar

För tillfället har jag väldigt många inspirerande projekt som jag skulle kunna köra igång med men jag har på senaste haft svårt att veta i vilken ände jag ska börja och vilka projekt som bör prioriteras före andra. Det absolut viktigaste just nu är att jag satsar min tid på rätt saker som i slutändan innebär att jag kan betala hyra och mat. Jag har faktiskt inte mycket högre krav än så, grötkapital helt enkelt. Får jag göra det som jag tycker är kul (med vissa undantag som alltid så klart) och överleva på det och samtidigt bygga upp verksamheten löpande så kan det knappast bli mycket bättre.

För mig är fokus just nu på att efter avslutade studier i maj kunna stå på egna ben med kunduppdrag (sökmotoroptimering och webbutveckling) kombinerat med egna projekt, eventuellt kanske också i kombination med en anställning. Nu gäller det att jag spenderar kommande månader på ett vettigt sätt med fullt fokus på att producera och leverera. Producera i egna projekt är inget problem, nackdelen är väl att det kanske inte genererar intäkter lika smidigt som kunduppdrag.

Kunduppdrag är en trygghet och en bra grund för att samtidigt kunna arbeta med egna projekt och därför kommer jag att satsa en del tid kommande dagar på att hotta upp min företagswebb. Den ligger bra till i Googles sökresultat då man söker på, för min verksamhet, relevanta sökord och det är dumt att potentiella kunder ska behöva vända i dörren på grund av ett dåligt och tråkigt mottagande. Därav kommer fokus från och med nu vara på att lansera en ny webb med bättre information, sälj och kommunikation. Arbetet med den nya webbplatsen är till viss del redan påbörjat men nu ska det slutföras innan helgen. Nya texter, ny funktionalitet samt en bättre design (kom ihåg att jag inte är lagd åt det hållet så vi får ha lite överseende med design och layout, bättre än nuvarande kommer den i alla fall att bli som synes).

Nästa vecka kommer jag troligen att köra igång med mitt projekt där ett nätverk av lokala webbplatser på alla de geografiska domäner jag registrerade i december ska lanseras. Har dessutom kompletterat med en bra domän för Degerfors nyligen, degerfors.nu.

Dags att producera, på återhörande imorgon!

This entry was posted in Ekonomi, Företagande, Webbprojekt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.