Resultat av annonsering på Facebook

Nu har jag kört klart min kampanj på Facebook där jag marknadsfört Svenska Komiker med inriktning på Magnus Betnér och Björn Gustafsson. Som jag berättat i tidigare inlägg nyttjade jag kuponger som möjliggjorde att annonsera gratis för motsvarande 250 dollar. Tänkte att jag skulle följa upp här på bloggen med hur kampanjen gick och vad jag fick ut av den.

Jag körde kampanjen under tre dagar eftersom jag begränsade budgeten till $100/dag. Tillsammans visades mina fyra olika annonser 661 670 gånger och genererade 1 119 klick till vilket innebär en CTR på 0,17 procent. Annonsen där jag även infogade en bild på Björn Gustafsson var så klart populärast att klicka på. Övriga annonser var enbart text.

Nu har jag inte investerat några pengar eftersom jag kunde annonsera gratis och de få dollar webbsidan dragit in på annonser (Google Adsense) är ren vinst. Hade jag betalat för annonseringen hade jag gått med brakförlust och det här är inget vidare exempel på bra PPC- och affiliatemarknadsföring. Däremot har jag säkert fångat upp några återkommande besökare och fått andra komediintresserade att upptäcka min webbsatsning på svensk ståuppkomedi.

This entry was posted in Marknadsföring and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Mycket intressant artikel faktiskt…

  Har länge gått och funderat om man ska annonsera på facebook, och om man verkligen får pengarna “tillbaka” så att säga…

  Du har en intressant blogg, och har nu fått en ny prenumerant :)

  Mvh

 • Kul att du hittat hit och uppskattar bloggen och artikeln!

 • Du har en till prenumerant^^, Jag har med funderat på att lägga ut reklam för min hemsida, casinovinten.se men vet inte om dem tillåter den. Är på granskning nu så det visar väl sig.

 • Kul Per! Lite dåligt på bloggfronten här nu men det blir bättre. ;)

  Alltså jag måste erkänna att jag inte har koll på vad som godkänns av Facebook vad gäller spel- och dobbelsegmentet. Ska bli intressant, återkom gärna till mig. Jag tror inte att det är tillåtet, har inte sett något själv i den annonsnischen när jag varit på FB som vanlig användare.

  Men sedan är det klart att en annons alltid kan slinka igenom och för att göra det kan man fula sig lite. Men det kan jag inte skriva något om här, inte just nu i alla fall. =)

 • Hej, väldigt intressant blog! Har själv börjat fundera på att annonsera om min sajt http://www.jobbidag.se

  Just nu letar jag efter färska kuponger, du har möjligtvis inte några liggandes ?

  /Stefan

 • Hej Stefan! Nej har tyvärr dålig koll på kuponger och om det finns några som cirkulerar nu.