Mitt resultat av Internet Swedens domänauktion

Som jag skrev om nyligen så har nog en av de största domänauktionerna avslutats, i alla fall för min del. Drygt 1000 domäner har varit med i auktionen och i alla fall 700 av dessa har sålts enligt statistiken. Några domäner finns fortfarande kvar till försäljning hos Internet Sweden men inga jag själv kommer att bjuda på.

Jag är nöjd med de jag fick och nu återstår bara att börja producera innehåll på dessa vilket kommer att påbörjas så fort domänerna betalats och ägarbytet genomförts. Vunna domänauktioner inklusive slutbud nedan.

 • dart.nu (860 SEK)
 • ljusnarsberg.nu (50 SEK)
 • degerfors.nu (200 SEK)
 • currency.nu (110 SEK)
 • svardsjo.se (90 SEK)
 • snabblan.nu (10 040 SEK)
 • sokmotoroptimering.nu (2 010 SEK)
 • programmering.nu (1 010 SEK)
 • mountainbike.nu (250 SEK)

Degerfors.nu, svardsjo.se samt ljusnarsberg.nu kommer att bli bra komplement till mitt geografiska projekt som kommer att påbörjas inom ett par veckor.

Sokmotoroptimering.nu samt till viss del programmering.nu kommer att kunna användas i min verksamhet men jag är inte helt på det klara med hur upplägget kommer att se ut än.

Vad tycker ni? Bra köp?

This entry was posted in Domäner and tagged , , , , . Bookmark the permalink.
 • Tycker du fick dom till bra priser, kanske känns snabblan.nu lite dyr.

 • Kristofer, håller med till fullo. Mycket nöjd med priserna för framför allt dart.nu och sokmotoroptimering.nu.

  Snabblan.nu drog iväg med drygt 50% den sista timmen och det vore kul att veta vem som jag stred mot. =) Valde att ändå hänga med, eller det var väl jag som tog kommandot egentligen med ett högt sista bud som konkurrenten försökte gå förbi, men mitt nyttjande av proxy bidding var effektivt mot slutet. Men slutpriset var inte många tusingar från mitt tak kan jag erkänna.

 • Trevliga domäner till trevliga priser, kan det bli bättre?

  Tycker det är rätt konstigt att inte sokmotoroptimering.nu gick för mer.

 • Med ersättning från affiliateprogram på 90-200 kronor per lån och 15k unika sökningar (snabblån) i månaden så finns där en hel del pengar att tjäna. Gör du ett bra länkarbete så ska den säkert dra in en hel pengar.

  Har du några stora planer för de resterande domänerna, eller blir det informationssidor?

 • När det rankar topp 10 på snabblån så har du tillbaka pengar inom högst 3 månader så det priset var nog alldeles lagom.

 • Det är just “rankar topp 10 på snabblån” som jag tror är ganska svårt. Sen jämnförde jag den med andra namn som gick för runt 10k, då tycker jag den var lite dyr, men fortfarande ett bra namn

 • Det är inte svårt för Jonny.

 • Speciellt inte med det domännamnet.

 • Snabblån är ett intressant område och jag håller med föregående kommentatorer att du torde kunna gå igen pengarna inom en överskådlig framtid.

  Just “snabba lån” (SMS-lån) talades det om på radion häromdagen, när Kronofogdens hantering av fall relaterade till sådana lån diskuterades.

 • Tomaz

  Grattis, riktigt fina domäner.

  Tycker faktiskt att du fick samtliga domäner väldigt billigt, även snabblan.nu – säj till om du vill sälja ;-)

 • Kul med alla kommentarer mina herrar, tack!

  @Stefan, jag vet inte riktigt ännu. Men jag brukar gilla att börja med enklare sidor för att på så vis urskilja vilka man vill satsa ytterligare på. Så initialt finns det risk för informationssideupplägget alltså på en del av domänerna.

  @Andreas Bard, exakt. Så det är nu resan börjar till topp 10 helt enkelt.

  @Kristofer, det är inte lätt och det är inte svårt. Egentligen är det bara en fråga om tid och egangemang faktiskt.

  @Björn, det är väldigt mycket medialt om den här låneformen som jag följt väldigt noggrant under något år nu och jag känner så klart till att det är många som far illa.

  @Tomaz, hehe tack! Den är nog tyvärr inte till salu. Allt har ett pris så klart men för mig är den värd så pass mycket att det för andra säkert kan upplevas som galet önsketänkande.

 • Trevliga domännamn du köpte!

  Jag har aldrig varit intresserad av .NU-domäner men kan erkänna att jag var intresserad av auktionens början var intresserad av sokmotoroptimering.nu. Trodde att priset för den skulle springa iväg och glömde av den. 2k för den är ett bra köp!

  Min summering kommer efter att HELA auktionen är avslutad. Mina enstaka köp av .SE-domäner är dock redan avklarade.

 • Riktigt trevliga domäner måste även jag säga.

  Är faktiskt lite avundsjuk på sokmotoroptimering.nu, den kan du nog jobba upp till ett bra sökmotorresultat =)

 • Tack för kommentarerna! Då hade jag väl lite tur där Joakim att du glömde av auktionen helt enkelt. :)

 • Jag var med och bjöd på sokmotoroptimering.nu fram till slutet. Jag äger sökmotoroptimering.nu som man givetvis måste ha tillsammans med denna. Kontakta mig om du är intresserad av att skaffa denna av mig.

 • Grymt Jim, jag mailar dig. Tack!