Semester i Kroatien

I slutet av förra sommaren tvingade min styrelse iväg mig på semester, en vecka på Rhodos. Uppstarten av Adrecord hade nött på mig under första halvan av 2010 och i juli-augusti gick allt trögt. Utvecklingsbiten tyngde mig vilket drabbade andra viktiga pusselbitar inför lanseringen.

Bland de beslut som fattades på styrelsemötet i augusti förra året var två i stort sett avgörande för att vi kunde lansera under hösten. Ett, skicka iväg mig till stranden. Två, erbjuda Jesper Wallin anställning. Jesper började strax därefter och en dryg månad senare, den 2 oktober, gick vi live med Adrecord.

Vart vill jag komma med detta kanske ni undrar. Jo, semester är viktigt. Upplägget med att jobba mycket och sedan stoppa in någon vecka med avkoppling och sol passar mig utmärkt. Nu är jag precis hemkommen från en vecka i Kroatien och känner mig hur taggad som helst på måndagen igen.

Under semesterveckan förra hösten hade jag ingen laptop med mig. Adrecord var inte lanserat och det fanns egentligen inget nödvändigt behov. Enklare mailkommunikation med främst Jesper kunde skötas via mobilen eller de stationära datorerna i hotellobbyn.

Under den gångna veckan i Kroatien har situationen varit lite annorlunda. Då Adrecord är i full rull är det nödvändigt att vara tillgänglig. Mitt mobilsvar kommunicerade i och för sig att jag var på semester, och att bästa och snabbaste sättet att nå mig var via sms eller mail. Det har fungerat mycket bra, men jag har också knegat i snitt 2-3 timmar dagligen. Tagit hand om det viktigaste samt svarat många, där ärendena inte är brådskande, att jag återkommer nästa vecka.

Viktigaste punkten under veckan, och som vi ännu inte har fullt automatiserat, var utbetalningarna som skickas till Adrecords publishers den 15 varje månad. Detta inföll så klart mitt under semesterveckan men gick att utföra galant även från hotellbalkongen i Podgora.

Summa summarum så har detta varit en fantastisk vecka med en balanserad kombination av avkoppling och arbete. Nedan en uppsättning bilder från min vecka i Kroatien. En härlig blandning av sol, jobb och naket.

Adrecord-grön hyrbil

Hyrbilen var i en härlig Adrecord-grön nyans. Då är man nöjd som synes.

Mitt kontor på hotellbalkongen i Podgora, Kroatien

Så här jobbade jag dagligen ett par-tre timmar. I just fotoögonblicket funderar jag säkert över något viktigt mail dock. Boken på bilden passade perfekt för min filosofi gällande semesterläsning. Richard Brunsons fantastiska guide till entreprenörer, Den globale entreprenören. På Rhodos förra året läste jag Andreas Carlssons Live to win. Två riktigt bra böcker som stimulerar och peppar.

Resan kan för övrigt ses som en kvalitetsgranskning av vår annonsör Resebokningen som har en reseguide om just Dubrovnik.

Restaurang i Dubrovnik, Kroatien

Utanför gamla staden i Dubrovnik åt vi på en fantastisk restaurang. Just här blev det en tallrik med läckerheter från havet.

Kvällsbad i Podgora, Kroatien

Kvällsdopp i Adriatiska havet precis nedanför hotellbalkongen i Podgora.

Nudiststrand i Hvar, Kroatien

Vi trotsade högerskyltningen och svängde vänster. Det här är på ön Hvar om någon blir sugen.

Solnedgång i Podgora, Kroatien

Den här bilden tog jag med bara för att jag är så tjusig i solnedgången.

Skickar vykort från Kroatien

Enligt sed skickas alltid ett vykort med damer till min vän Jonas. Jag känner många Jonas så en rekommendation är att inte stå vid postlådan och vänta.

Kanon i Dubrovnik, Kroatien

Resan var kanon! Och nu är batterierna rejält uppladdade inför en fortsatt spännande sommar och intensiv höst.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.