SEO Hosting med Markus Jalmerot (intervju)

Hej Markus Jalmerot! Du är en person jag alltid upplevt ha många järn i elden. Du har bland annat arbetat med SEO, affiliatemarknadsföring, domäner och startar nu upp ett SEO-vänligt hostingföretag.

Berätta gärna lite om din resa på webben, hur började det hela och hur har det utvecklat sig fram tills idag?

Började skapa hemsidor under studietiden i Lund. Första sidan som nådde 10000 besökare/dag var vm2006.se, som handlade om just fotbolls-vm. Detta genombrott ledde till jobbet som CTO på Getupdated, följt av start-up av Getupdated’s London-kontor och ett år som SEO Manager på Outrider (GroupM) i Danmark. Har efter många år i branchen nu valt att starta upp en egen firma, SEO Specialist Limited, vars nya sida går live i december.

SEO Hosting

Vad är det som driver dig i ditt dagliga arbete?

Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och drivs av att slå mitt personliga rekord; både professionellt, finansiellt, psykologiskt och känslomässigt.

Hur kom du på att du skulle starta företaget SEO Hosting?

Markus JalmerotSEO Hosting är den första av flera seo-tjänster som erbjuds via mitt nystartade engelska bolag, SEO Specialist.

Har noterat att det fanns en liten och nischad marknad inom detta område. Att inrikta sig på en nisch-marknad ger från ett affärsperspektiv inte alltid så höga volymer, men kan dock ge högt konverterande och väldigt dedikerade kunder, som absolut måste ha något. Som jag förstått det kan ingen erbjuda de stora utbudet av 1000-tals c-klasser i Europa som vi har. Nästa ingen webbhotell kan idag erbjuda mer än 1 eller en handfull IP-adresser, så det är en intressant marknad.

Är du själv i verksamheten eller arbetar du tillsammans med någon/några andra?

Arbetar tillsammans med Richard, som hanterar support och tekniska frågor.

Sköter ni driften på egen hand och har egna servrar eller hyr ni in servertjänster från andra leverantörer?

All drift och support sköts av SEO Hosting själva. Vi hyr in oss på ett antal olika serverhallar och kunden kan välja ifall de vill ha sin server i Oslo, Stockholm eller London.

Hur fungerar det rent tekniskt med att dela upp hostingen och hur ser det ut för mig som eventuell kund? Hur enkelt är det? Får man tillgång till en kontrollpanel för administration och har man enbart ett FTP-konto uppdelat med mappar som representerar olika domäner spridda på olika ip-nummer/c-klasser?

Vi har slutit partnerskap som gör att ett stort antal IP-adresser kan erbjudas. Traditionell kontrollpanel erbjuds inte, men som kund får du tillgång till vad som behövs för att driva en webbplats, t. ex databaser och de publiceringssystem som önskar förinstallerat. Förslagsvis berättar du för oss redan på förhand vilka domäner du vill ha, så lägger vi in allt i systemet från början. Du får ftp-konto och kan justera om fler webbplatser ska läggas till allt eftersom behovet kommer.

Kan man komma igång med SEO Hosting utan några som helst kunskaper om servrar och serveradministration? Det vill säga är det ungefär lika snabbt och enkelt att komma igång som med ett vanligt webbhotell eller krävs det mer kunskaper?

Ja, absolut. Det är hela tanken. Det krävs inga extra kunskaper för att hantera SEO hosting

Jag har idag mina webbplatser spridda på närmare 10 webbhotell och VPS-konton. Övertala mig med runt 50 ord varför jag bör säga upp dessa och flytta rasket till SEO Hosting.

 • Smidigt – Du kan komma igång på 5 minuter.
 • Bättre ranking – Länkar från flera c-klasser ger ökad trovärdighet av sökmotorer.
 • Mer konstadseffektivt – Du får lägre kostnad per IP genom vår set-up.
This entry was posted in Hosting and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • @Adrecord, mycket trevlig artikel

  @Markus, gratulerar med den nya satsningen!

 • Anonymous

  Är Richard, som omnämns, möjligtvis Richard Vikström? I sådana fall håller jag mig så långt bort som möjligt från SEO Hosting. En större svarthatt får man leta efter.

 • Fredrik: Kul att du gillar satsningen.

  Sulo: Rickard har väl i några av sina egna projekt exprimenterat med lite mörkare SEO. Det får stå för honom, men jag ser det dock snarast som en fördel att han har skaffat sig insikt i området. Då borde han ju kunna ge bättre råd än någon som oerfaren som aldrig provat, eller? Enligt mig ger insikter och kunskap om något mer förtroende.

  För övrigt tycker jag det är lite offtopic och synd att du hoppar från ämnet, seo hosting. Vad har teknikkillens privata seo experiment med mitt nya projekt att göra?

  Slutligen så undrar jag om du verkligen letar efter någon ‘konkurrerande webbhotellstjänst’ att på något sätt samarbeta med, eller bara är ute efter att misskreditera andra aktörer än Binero där du brukade jobba? I så fall är det beklagligt.

  Hade ju hellre sett att en så kunnig och kompetent fd. webbhotellsansvarig person som du ställde relevanta kommentarer och frågor (hur kan ni ha 100-tals c-nät?) eller gav konstruktiv kritik inom ämnet (t. ex skaffa fler svenska c-nät eller gör si eller så så köper jag ett paket). För du har ju insikten. Men du kanske bara inte gillar SEO hosting som fenomen? Det är dock ett område som växer rasande fort.. så ge gärna din syn på hur du ser på fenomenet SEO hosting istället..

 • Riktigt bra inlägg! :)

 • Kul att du gillart! =)