Skapat på SEO Sunday den 17 augusti

David Archuleta och sudoku

Från American Idol kommer artisten och Andreas Bards stora idol David Archuleta. Andreas har alltså skapat en så kallad fansite för att imponera på David Archuleta. Vi får hoppas att det fungerar.

Ett projekt räckte inte för Andreas den gångna söndagen. För vad passar inte bättre att spela sudoku när man lyssnar på idol-David? Det har Andreas fixat genom sin nya site där man kan spela sudoku helt gratis.

Bingo

Att bingo är skitstort på nätet behöver man inte vara speltorsk för att förstå. Andreas “Baronen” Eriksson vill med sin nya bingolista guida alla bingosugna till rätta genom att recensera, tipsa och skriva nyheter om bingo.

Syfilis

Stefan Nilsson har som jag tidigare skrivit nischat in sig på könssjukdomar och problematiken kring dessa. Denna gång är det information om syfilis och hur man behandlar syfilis som Stefan har specialiserat sig på. Bra att information sprids om detta. Förhoppningsvis är det bara information som sprids härefter.

Nicklas börjar blogga

Nicklas Johansson har börjat blogga på bloggen Blue Cow. På domänen hade Nicklas tidigare sin företagshemsida men har nu valt att göra om hela upplägget till en blogg om egna projekt, företagande och webbrelaterade ämnen. Det är bara att önska Nicklas lycka till med nya bloggen, ska bli spännande att följa.

Kontorsplatser

Lokaler i olika former är ett ämne som Markus Jalmerot valt att satsa heljärtat på med flera webbplatser inom ämnet. På tur var i söndags lokalnischen kontor och med sin site för att hitta lediga kontorsplatser kan nog Markus hjälpa många att hitta ett lämpligt kontor.

Stavsjöventilerna

Stavsjöventilerna är en kör med runt 30 medlemmar från trakterna kring Kolmården. Och vad är en kör utan en egen hemsida? Inte mycket tycker Andreas Karlsson som sköter tonerna på webben med körens hemsida.

Upplevelser i Göteborg

Att Göteborg är en fin stad vet vi alla. Anders Granström har förutom det koll på upplevelser i Göteborg och hjälper dig att hitta dessa via sin nya site.

Filmredigering

Behöver du hjälp med att redigera film? Kent Cederström har kört igång en liten site och verksamhet som riktar sig till glada amatörer som mot betalning får hjälp med filmredigering. Jag tänker inte lägga in något trevligt skämt om detta projekt även om jag skulle vilja.

Kattannonser

Trött på katten? Sälj den på Marcus Eteus nya annonsplats supernischad och inriktad på just kattannonser. Självklart fungerar det också bra att köpa katter för den som gillar att trampa i kattsand och känna skitlukt. Ja jag vet vad jag talar om.

Home diet

Startfältets enda site på engelska kommer från Patrick Berggren och handlar om att gå ned i vikt. Ett stort och tungt konkurrensutsatt ämne på den svenska marknaden och jag misstänker att det inte lär vara enklare att konkurrera internationellt. Patrick skjuter i alla fall tungt med sin nya site om home diet. Förhoppningsvis blir detta räddningen för alla feta jordnötssmörsätande amerikaner.

Intervju med Hans Sandblom

Hans Sandblom meddelade förra veckan att han slutar inom SEO-branschen. Hans har varit ett stort namn i SEO-Sverige, om inte det största, och Joacim Ståhl har publicerat en trevlig intervju [borttagen trasig länk] med honom. Passar också här på att tacka för allt Hans gjort för SEO-Sverige och önskar lycka till med flugfisket.

Frisörutbildning

Avslutar lite tjusigt med mitt egna projekt och ett ämne som jag brinner för enligt Andreas Bard, nämligen en site om att utbilda sig till frisör. Tanken är att informera alla blivande frisörer om hur man går tillväga för att börja arbeta som frisör, som anställd eller på en egen frisörsalong.

This entry was posted in Webben and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.