SEO-tävling, sociala webben, möten och smink

Jag bloggade aldrig om det men i början av september hade vi en träff här i Örebro med webbsnack, mat och partaj som vi brukar ha några gånger varje år. Den här gången kom även Andreas Bard på besök vilket så klart var mycket trevligt då vi annars endast brukar vara en oförändrad skara fyra personer.

Alla träffar oavsett om det är större uppstyrda SEO-event, mindre träffar eller möten är så klart inspirerade och viktiga för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Extra viktigt så klart då man arbetar framför en skärm och kanske inte träffar branschkollegor öga mot öga i så stor utsträckning som i andra yrken. Visst, idag är webben social med bland annat mikrobloggar (Jaiku och Bloggy), vanliga bloggar samt nätverk som Facebook men kombinerat med möten i det verkliga livet är det än mer givande.

Jag har ju som bekant under den gångna hösten tagit tag i detta och besökt Stockholm både en och två gånger (snart är det dags igen) och det har varit grymt på många sätt. Framför allt, som sagt, är det inspirerade, trevligt och grymt kul att få skaka hand med människor som man tidigare enbart haft kontakt med via Internet.

SEO-tävling och smink

Nu har jag svävat iväg från ämnet rejält mot vad som var tanken med den här bloggposten från början. En SEO-tävling var huvudtemat egentligen. För under förra Örebroträffen som vi hade i september satt vi tillsammans och spånade möjliga affärsområden på Internet där vi skulle kunna starta upp någon gemensam business.

Tankarna gick något i stil med följande – Vad är hett just nu på nätet? Vart finns det mycket människor? Vad är dessa människor intresserade av? – Mode, tjejer, modebloggar, Blondinbella, tjejbloggar, kläder, smink… Katsching, där har vi det! Smink! Det kan ju bli hur stort som helst tänkte vi och tjejerna var bara ett plus tänkte Nicklas.

Hur skulle vi då börja? Ingen hade någon bra idé. Ähh vi är ju SEO-kungar i Örebro så vi slår oss in i sökresultaten till att börja med, efter det klurar vi ut någon bra idé. Fel väg enligt vissa men nu var inte idén huvudsyftet, vi ville göra något tillsammans. Tävlingen var i rullning och sämst placering i sökresultatet hos Google på sökordet smink den 7 december tar nästa nota (för tävlingsdeltagarna) då vi träffas igen var det som bestämdes.

Andreas Bard och jag var igång redan samma natt, hur vi nu lyckades med det, med en varsin webb om smink hemma i mitt vardagsrum till tonerna av Johnny Cash. Vi var taggade och fulla av inspiration efter det som diskuterats och bestämts under middagen. Och vi ville inte pröjsa nästa nota!

SEO-tävlingen i avslutades i söndags

Nu är tävlingen avgjord och de sajter som skapades var väl dessvärre inga underverk. Jon Andersson visade bäst prov på kreativitet med sin sminktävling. Sist i inlägget listar jag samtliga deltagare, bidrag och placeringar i sökresultatet då tävlingen avgjordes i söndags.

I januari då vi träffas nästa gång ska vi enas om en gemensam idé och webbsatsning där vi ska göra något fräsigt kring smink. Vissa är inne på en webbutik. Tråkigt tycker jag så det är bäst att jag tänker ut något bra att presentera för grabbarna i januari. Bloggbrudarna borde vi kunna dra nytta av på något smart sätt och inte bara goodibags från en tråkig webbutik.

Var med och starta upp något om smink

Har du en grym idé och vill vara med i ett gemensamt sminkprojekt? Kom och presentera den i januari under nästa Örebroträff så får du en del av kakan om vi bestämmer oss för den. Kvinnlig input och expertis inom detta ämne uppskattas! Givetvis är du välkommen även utan någon idé. Jag återkommer här på bloggen med exakt datum för nästa träff då det blir bestämt.

Tävlingsresultat

 1. Tomaz med onlinesmink.se plats 11
 2. Jag själv med sminkklubben.se på plats 12
 3. Andreas med sminkskolan.se på plats 13
 4. Jon med sminky.se på plats 85
 5. Nicklas med smink.me på en plats längre ned… Kreativ domän men fungerar dåligt i svenska sökmotorer? Någon med erfarenheter förutom Nicklas?

Tilläggas bör väl att Tomaz emellanåt är uppe och glänser på topp fem och jag på topp tio.

Har ni läst hit passar jag på att tacka för uppmärksamheten.

This entry was posted in Sökmotoroptimering, Webben, Webbprojekt and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Kul grej med en sån tävling. Kanske inte va det roligaste ämnet att optimera och jobba med men ändå kul att tävla lite mot varandra.

 • Hehe exakt, ämnet har inte varit någon höjdare men utmaningen och tävlingen har hjälpt till med motivationen.

 • Jon

  Tävlingen var kul även om min energi dog efter lanserandet av sajten. Skönt att man slapp sistaplatsen iallfall!

  Andreas: Meningen var att optimera för någonting som inte så många jobbar mot men det däremot finns en stor målgrupp. På tok för många seonördar som går i andras fotspår och gör samma sajter.

 • Jag tycker ni är helt rätt ute. Eftersom det tyvärr inte finns så många kvinnor inom webvärlden så kan ju ni grabbar passa på att göra pengar även på tjejernas områden. Bara att gratulera ;)

  Det första jag kommer att tänka på när jag hör ordet smink och websatsning är instruktionsfilmer på internet samt reklam i filmer. Min favorit är http://www.youtube.com/user/MakeupGeekTV Hon gör snygga filmer och sminkningar. Sen håller ju videoplaza-gänget http://www.videoplaza.com/ på med att göra reklam i klipp. Kanske går detta att förena?

 • Hej Josephine och tack för din första kommentar här på bloggen! Kul att du tror på vår sminksatsning.

  Det är ingen dum idé alls du är inne på. Frågan är hur lätt det är att ta fram material, alltså personer som vill ställa upp och guida om smink framför kameran.

  Kommer att tänka på Coolstuff.se som låter användarna bidra med extramaterial om produkterna. Tror att de ger presentkort i deras webbutik till de kunder som laddar upp egna filmer om produkterna. Skulle kanske gå att göra något liknande med en sminkbutik. En social webbutik på något sätt. Tål att funderas på.

  Stort tack för ditt förslag och dina tankar!

 • Precis man behöver ju inte ha en professionell (även om detta bör vara bra reklam för blivande make-up-artists??) sminkare..

  Jag har en förkärlek till sidor där användarna får ta stor plats och interagera med varandra. Kanske skulle man ha en sida där tjejer kan ladda upp bilder från mobilen innan de ska ut. Ofta när man gjort en snygg sminkning vill man ju att alla andra ska få se det så det är vanligt att tjejer tar kort på sig själva och varandra. Kanske kan det vara kul att samla på ett ställe…eller så resulterar det bara i en sida där fjortonåriga bimbos laddar upp bilder…. suck ;)

 • Stor plats för användarna, jag håller helt med! Det är absolut den roligaste typen av tjänst som är roligast att ta fram och driva. Din idé är inte dum alls men som du också säger så finns också risken att det blir en copy av snyggast.se och liknande webbar.

  Men att kombinera ett antal olika idéer i någon snygg förpackning kanske. Webbutik, sminkvideouppladdning, sminkbilder, socialt community etc… Tål att funderas på.

  Tack för dina förslag!

 • Pingback: Seo-tävling | WebbJon()

 • Pingback: Smink, SEO och sushi | Blue Cow()