SEO-tävling, sociala webben, möten och smink

Jag bloggade aldrig om det men i början av september hade vi en träff här i Örebro med webbsnack, mat och partaj som vi brukar ha några gånger varje år. Den här gången kom även Andreas Bard på besök vilket så klart var mycket trevligt då vi annars endast brukar vara en oförändrad skara fyra personer.

Alla träffar oavsett om det är större uppstyrda SEO-event, mindre träffar eller möten är så klart inspirerade och viktiga för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Extra viktigt så klart då man arbetar framför en skärm och kanske inte träffar branschkollegor öga mot öga i så stor utsträckning som i andra yrken. Visst, idag är webben social med bland annat mikrobloggar (Jaiku och Bloggy), vanliga bloggar samt nätverk som Facebook men kombinerat med möten i det verkliga livet är det än mer givande.

Jag har ju som bekant under den gångna hösten tagit tag i detta och besökt Stockholm både en och två gånger (snart är det dags igen) och det har varit grymt på många sätt. Framför allt, som sagt, är det inspirerade, trevligt och grymt kul att få skaka hand med människor som man tidigare enbart haft kontakt med via Internet.

SEO-tävling och smink

Nu har jag svävat iväg från ämnet rejält mot vad som var tanken med den här bloggposten från början. En SEO-tävling var huvudtemat egentligen. För under förra Örebroträffen som vi hade i september satt vi tillsammans och spånade möjliga affärsområden på Internet där vi skulle kunna starta upp någon gemensam business.

Tankarna gick något i stil med följande – Vad är hett just nu på nätet? Vart finns det mycket människor? Vad är dessa människor intresserade av? – Mode, tjejer, modebloggar, Blondinbella, tjejbloggar, kläder, smink… Katsching, där har vi det! Smink! Det kan ju bli hur stort som helst tänkte vi och tjejerna var bara ett plus tänkte Nicklas.

Hur skulle vi då börja? Ingen hade någon bra idé. Ähh vi är ju SEO-kungar i Örebro så vi slår oss in i sökresultaten till att börja med, efter det klurar vi ut någon bra idé. Fel väg enligt vissa men nu var inte idén huvudsyftet, vi ville göra något tillsammans. Tävlingen var i rullning och sämst placering i sökresultatet hos Google på sökordet smink den 7 december tar nästa nota (för tävlingsdeltagarna) då vi träffas igen var det som bestämdes.

Andreas Bard och jag var igång redan samma natt, hur vi nu lyckades med det, med en varsin webb om smink hemma i mitt vardagsrum till tonerna av Johnny Cash. Vi var taggade och fulla av inspiration efter det som diskuterats och bestämts under middagen. Och vi ville inte pröjsa nästa nota!

SEO-tävlingen i avslutades i söndags

Nu är tävlingen avgjord och de sajter som skapades var väl dessvärre inga underverk. Jon Andersson visade bäst prov på kreativitet med sin sminktävling. Sist i inlägget listar jag samtliga deltagare, bidrag och placeringar i sökresultatet då tävlingen avgjordes i söndags.

I januari då vi träffas nästa gång ska vi enas om en gemensam idé och webbsatsning där vi ska göra något fräsigt kring smink. Vissa är inne på en webbutik. Tråkigt tycker jag så det är bäst att jag tänker ut något bra att presentera för grabbarna i januari. Bloggbrudarna borde vi kunna dra nytta av på något smart sätt och inte bara goodibags från en tråkig webbutik.

Var med och starta upp något om smink

Har du en grym idé och vill vara med i ett gemensamt sminkprojekt? Kom och presentera den i januari under nästa Örebroträff så får du en del av kakan om vi bestämmer oss för den. Kvinnlig input och expertis inom detta ämne uppskattas! Givetvis är du välkommen även utan någon idé. Jag återkommer här på bloggen med exakt datum för nästa träff då det blir bestämt.

Tävlingsresultat

  1. Tomaz med onlinesmink.se plats 11
  2. Jag själv med sminkklubben.se på plats 12
  3. Andreas med sminkskolan.se på plats 13
  4. Jon med sminky.se på plats 85
  5. Nicklas med smink.me på en plats längre ned… Kreativ domän men fungerar dåligt i svenska sökmotorer? Någon med erfarenheter förutom Nicklas?

Tilläggas bör väl att Tomaz emellanåt är uppe och glänser på topp fem och jag på topp tio.

Har ni läst hit passar jag på att tacka för uppmärksamheten.

This entry was posted in Sökmotoroptimering, Webben, Webbprojekt and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.