SEO-träff

Jag är nyss hemkommen från gårdagens SEO-träff i Stockholm excellent anordnad av Per Gustafsson och Simon Sundén i lokaler ordnade av Norweb och Summit. Hela dagen var en riktig toppendag. Trevligt mingel med nya och gamla ansikten, intressanta talare, god mat samt en trevlig kväll och natt i Stockholmsnatten. Lite kommentarer om alla talare nedan.

Johan Åberg, Norweb

Johan Åberg från webbyrån Norweb [borttagen trasig länk] inledde med en dragning om internetmarknadsföring och olika byråers roller i helheten för att nå ett önskat resultat. Johan menar på att det är webbyråns roll att sammanfoga allt till en bra helhet och jag håller helt med. Kompetens, produkter och tjänster oavsett om de kommer från en SEO-konsult, en webbutvecklare, en PR-byrå eller en grafiker måste knytas samman av någon som har ansvar för slutresultatet. Johan pratade också om en hel del annat intressant kring produkter, design och image. En riktigt bra dragning som fick mig att tänka till kring många punkter samt gav tips och idéer om hur man kan arbeta med lite annorlunda metoder när det gäller framtagandet av nya produkter och tjänster.

Buy.at presenterar Platform-A Affiliate

SEO-träffens sponsor Buy.at har två representanter på plats som berättar om Platform-A, ett nytt affiliatenätverk som går in på den svenska marknaden. Alltid trevligt med fler aktörer för oss affiliates så klart.

Rickard Vikström, Gränslösa System

Det här var den föreläsning jag på förhand var mest nyfiken på. Rickard Vikström från GSYS pratade om black hat SEO och webbspam med inriktning på de spammigaste områdena av alla, viagra och bantning. Rickard förklarade och visade exempel på hur spammarna går tillväga då de snabbt och kortsiktigt lyfter upp så kallade doorways i sökresultaten för att förmedla kunder till pillerföretagen.

Rickard påpekade för mig och Bard att vi skulle vara snälla i våra bloggar och självklart är i alla fall jag det, jultider är snälla tider. Grym dragning av Rickard och strongt att ställa sig upp inför Sveriges SEO-elit, speciellt efter den höst som varit kring snapback, spamdiskussioner och dylikt. Snyggt! Behöver någon dölja whois för en .se-domän eller hosta sina sajter över flera c-nät kan GSYS säkert hjälpa till.

Peter Svanborg, Karriär & Livsutveckling i Sverige AB

Som bonus kom Peter Svanborg från Karriär & Livsutveckling (webbsida?) in som föreläsare inom ett helt annat ämne långt bort från SEO och webb. Peter pratade om utmaningar, komfortabla zoner och och attraktion. Riktigt bra, nyttigt och lärorikt! Jag kan ju säga att jag inte är helt bekväm med att ställa upp i klassikern 2009, men det är en utmaning!

Simon Sundén, Iconvert

Siste talare att ställa sig på scenen var Simon Sundén från nystartade SEO-bolaget Iconvert och eftersom han inte var sen med att be om länkkärlek ute på krogen så får vi väl helt enkelt bjuda till. Hade kreditkortet gått ännu varmare, som han talade om i sin föreläsning om sökmotoroptimering och PR, kunde det ha blivit ännu bättre. Men det är klart, nu finns det kanske mer utrymme för en fräsig mobil. Riktigt bra om SEO, länkbeten, marknadsföring public relations och, ja just det – mutor, tiggeri och fjäsk på ett smart sätt för att få uppmärksamhet av bland annat journalister och bloggare. Kom igen nu Nokia, Sony Ericsson, Apple och allt vad som finns, utnyttja situationen!

Jag tyckte jag hörde att alla föreläsningar filmades och kommer läggas upp online. Jag återkommer med länk här i efterhand om jag fattade korrekt.

Jag vill slutligen tacka arrangörerna, sponsorerna, talarna och alla trevliga människor för en helskön och inspirerade SEO-träff!

Andra som bloggat om gårdagen

  • Nikke Lindqvist livebloggade under gårdagens föreläsningar.
  • Mattias Nyberg – Fint att du tog mitt skämt om bad neighbourhoods som en man. =) Då ses vi snart igen på Hasseludden!
  • Christian Rudolf som nyligen börjat videoblogga kör en trevlig intervju med arrangörerna Per Gustafsson och Simon Sundén.
  • Jonas Lejon bloggar och publicerar en rad bilder från eventet.
  • Jesper Åström som arbetar som PR-konsult ger sin syn på föreläsningarna och lägger en rad intressanta kommentarer.
  • Simon Sundén som var med och arrangerade träffen har bloggat och inkluderar även sin presentation i bloggposten.
  • Erik Petterson
  • Anders Granström har bloggat om träffen och skriver att han hade kul även efter att konferensen var slut. Jag kan inte annat än hålla med. En toppendag helt enkelt.
  • Andreas Bard har äntligen lyckats hitta hem från Skrapan och Folkets Kebab till Nynäshamn och nu bloggat om lördagen.
  • Baron Andreas Eriksson reste hela vägen från Kalmar med buss för att vara med på SEO-träffen. Och inte nog med det, han passade även på att köpa en Macbook i huvudstaden.

Fler blogginlägg om gårdagen lär väl komma efterhand… Pinga mig gärna så lägger jag upp. ;)

This entry was posted in Sökmotoroptimering and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.