Tio mål med företaget, studierna och livet inför nästa år

En motiverande entreprenörsblogg som jag följer uppmanar andra bloggare till att sätta mål inför nästa år. En bra idé och intressant att sedan kunna följa upp i slutet av året.

1. Som student är studierna till mjukvaruutvecklare av högsta prioritet under nästa år och betyg bättre än godkänt i kurserna får bli ett delmål.

2. Starta upp fem webbplatser med riktat innehåll, först ut blir min reseguide för Balkan och dess länder i början av året.

3. Starta upp två webbplatser med användargenererat innehåll. Här är en mötesplats för spelberoende av högsta prioritet vilket jag också skrivit om tidigare här på bloggen.

4. Genomföra en större uppdatering av Webadtrader.com med nya funktioner, multilingual samt en modifierad inriktning med tanke på Googles rapporter om att köpta länkar bestraffas.

5. Ett typiskt nyårslöfte som jag måste ha med är att motionera mer och kanske även börja träna på gym.

6. Som student blir det under 2008 viktigare med en stabil privatekonomi och genomtänkta inköp. Målet här är att sköta privatekonomin bättre.

7. Företagets ekonomi får höga och sporrande mål. Oavsett om inkomsterna är affiliatebaserade eller genererade via konsult- och kunduppdrag ska jag i slutet av 2008 kunna plocka ut en vinst varje månad från företaget som motsvaras av fullt studiestöd från CSN, det vill säga ca 7500 kr. I runda slängar 15 000 kr fakturerat. Ett högt mål som sagt men inte omöjligt.

8. Arbeta effektivare med högre koncentration. Uppnås enkelt genom att till exempel stänga ned chattprogram mer flitigt, läsa bloggar och forum på förutbestämda tidpunkter och koncentrera arbetstid för att enklare skilja arbetstid från ledig tid.

9. En utlandsresa. Nu är det snart 2,5 år sedan jag senast lämnade landet om man bortser från en finlandskryssning och det vore skönt att komma iväg oavsett om det inte är speciellt långväga. En weekend i London är ok.

10. Spendera mer tid med flickvän, familj och vänner.

Som sagt så blir det uppföljning om ett år.

This entry was posted in Ekonomi, Företagande, Webbprojekt, Webbutveckling and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Låter som rimliga mål! Hur menar du med faktureringen egentligen, 15 000 på hela året, eller som csn varje månad?

  Undrar även om du inte sätter målen lite lågt, lite av poängen är ju att man ska sträva efter dem, de behöver kanske inte vara uppnåbara om inte precis allt klaffar? Blir ju lite trisst om du uppfyllt det mesta redan i mitten av 2008! :)

 • Kul att du nappade på idén Jonny. Jag gjorde ju min första förra året och det var riktigt roligt och intressant att följa upp nu i år.

  Får passa på att önska dig en god jul.

 • Niklas, det är per månad och jag ser nu att det var lite otydligt. Du har rätt att målen kanske är lite väl låga. Förutom detta femtontusenkronorsmål då som antaligen kommer att bli en utmaning. Beror lite på hur mycket tid mina studier upptar.

  Andras, yes jag såg din uppföljning och det var intressant. Något jag också vill kunna göra i slutet av nästa år. God Jul!

 • Pingback: Mål inför 2008 | Webpal()

 • Pingback: SuperAnton » Archive » En liten framtidsfundering inför 2008()

 • Pingback: Gott Nytt År — Jonny Elofsson()