Tio mål med företaget, studierna och livet inför nästa år

En motiverande entreprenörsblogg som jag följer uppmanar andra bloggare till att sätta mål inför nästa år. En bra idé och intressant att sedan kunna följa upp i slutet av året.

1. Som student är studierna till mjukvaruutvecklare av högsta prioritet under nästa år och betyg bättre än godkänt i kurserna får bli ett delmål.

2. Starta upp fem webbplatser med riktat innehåll, först ut blir min reseguide för Balkan och dess länder i början av året.

3. Starta upp två webbplatser med användargenererat innehåll. Här är en mötesplats för spelberoende av högsta prioritet vilket jag också skrivit om tidigare här på bloggen.

4. Genomföra en större uppdatering av Webadtrader.com med nya funktioner, multilingual samt en modifierad inriktning med tanke på Googles rapporter om att köpta länkar bestraffas.

5. Ett typiskt nyårslöfte som jag måste ha med är att motionera mer och kanske även börja träna på gym.

6. Som student blir det under 2008 viktigare med en stabil privatekonomi och genomtänkta inköp. Målet här är att sköta privatekonomin bättre.

7. Företagets ekonomi får höga och sporrande mål. Oavsett om inkomsterna är affiliatebaserade eller genererade via konsult- och kunduppdrag ska jag i slutet av 2008 kunna plocka ut en vinst varje månad från företaget som motsvaras av fullt studiestöd från CSN, det vill säga ca 7500 kr. I runda slängar 15 000 kr fakturerat. Ett högt mål som sagt men inte omöjligt.

8. Arbeta effektivare med högre koncentration. Uppnås enkelt genom att till exempel stänga ned chattprogram mer flitigt, läsa bloggar och forum på förutbestämda tidpunkter och koncentrera arbetstid för att enklare skilja arbetstid från ledig tid.

9. En utlandsresa. Nu är det snart 2,5 år sedan jag senast lämnade landet om man bortser från en finlandskryssning och det vore skönt att komma iväg oavsett om det inte är speciellt långväga. En weekend i London är ok.

10. Spendera mer tid med flickvän, familj och vänner.

Som sagt så blir det uppföljning om ett år.

This entry was posted in Ekonomi, Företagande, Webbprojekt, Webbutveckling and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.